Maak hieronder uw keuze

Dierenartsenpraktijk Zaltbommel

Nieuwe Tijningen 8
5301 DA Zaltbommel
dierenartsen@dapzaltbommel.nl
Telefoon: 0418 - 512009
Fax: 0418 - 540572
algemeen facebook
terug naar nieuws

Nieuw vaccin dodelijke konijnenziekte!


07-08-2016 - Nieuw vaccin tegen dodelijk konijnenvirus nu beschikbaar bij DAP Zaltbommel!

Wellicht heeft u al gehoord dat er sinds kort een nieuwe variant (type 2) van het dodelijke konijnenvirus RHD (Rabbit Hemorrhagic Disease, ook wel VHD genoemd) in Nederland voorkomt. Het RHD-2 virus zorgt voor acute sterfte onder wilde én tamme konijnen. Ook konijnen die jaarlijks worden gevaccineerd tegen het RHD-1 virus kunnen deze ziekte krijgen, want het huidige vaccin beschermt niet tegen het nieuwe virus.

De afgelopen maanden was het nieuwe vaccin uitverkocht. Inmiddels hebben we een beperkte voorraad van een nieuwe entstof (Filavac ®) geleverd gekregen en dus is het mogelijk om uw konijn te laten vaccineren op woensdag 14 september, u dient hiervoor wel een afspraak te maken!

Konijnen kunnen vanaf 10 weken leeftijd gevaccineerd worden met het Filavac ® vaccin en het vaccin geeft gedurende 6 maanden bescherming tegen RHD-1 en RHD-2. Tevens kan het vaccin zonder problemen gecombineerd worden met het vaccin tegen de gevreesde konijnenziekte Myxomatose.

De vaccinaties zijn uitsluitend op afspraak en zolang de voorraad strekt.

Het nieuwe vaccin kost €25,00 per konijn.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met Dierenartsenpraktijk Zaltbommel. Tel: 0418-512009

Woensdag 14 september konijnen-vaccinatie-dag bij Dierenartsenpraktijk Zaltbommel!!!!


Meer informatie kunt u vinden op http://www.uu.nl/nieuws/landelijke-sterfte-onder-konijnen-als-gevolg-van-vhd-viral-hemorrhagic-disease