Euthanasie

Definitief afscheid moeten nemen van uw geliefde viervoeter is een ingrijpende gebeurtenis. U hebt samen een band opgebouwd waardoor uw kat meer is dan een huisdier: uw kat maakt deel uit van het gezin. U wilt dan ook waardig afscheid kunnen nemen. Met elkaar en in een vertrouwde omgeving.

Voldoende tijd, aandacht en persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Samen met u bespreken we wanneer het moment van afscheid gekomen is en welke wensen u heeft. We kunnen uw dier op de praktijk laten inslapen, maar steeds meer mensen vinden het prettig om het in alle rust en in de eigen omgeving te laten doen. Wij komen daarom graag bij u thuis.

Euthanasie is een zachte dood. Eerst wordt de kat verdoofd met een narcosemiddel. Daarna volgt het definitieve slaapmiddel. In overleg met u kan de dierenarts het lichaam meenemen, maar u kunt het ook laten cremeren of begraven. We werken samen met het Dierencrematorium Midden Brabant, maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een ander crematorium of een dierenbegraafplaats. Kleine huisdieren kunt u eventueel ook zelf in de tuin begraven, al stellen sommige gemeenten daar wel voorwaarden aan. Bij het inslapen aanwezig zijn kan helpen om het verlies te verwerken.

Meer weten?