Puppyconsultatie

Net als bij kinderen is het eerste levensjaar van een hond ontzettend belangrijk. In dat jaar ontwikkelt de pup zich tot een volwassen hond. Een intensieve periode, voor de pup én voor u. Ontwikkelt de pup zich goed, hoe is zijn gedrag, welke vragen leven er bij u, en zijn er eventuele gezondheidsproblemen?

Met de puppyconsultatie begeleiden wij u en uw pup nauwgezet in het eerste levensjaar. Uw pup krijgt een eigen groeiboek met daarin overzichten van de groei en gewichtstoename, voeding, ontworming en gebitswisseling. Daarnaast krijgt u advies over parasieten (zoals vlooien en teken), vacht en huid, vaccinatie, castratie/sterilisatie, en skeletafwijkingen (bijvoorbeeld groeipijn, HD).

Op de leeftijd van 9 en 12 weken wordt niet alleen de gezondheid gecontroleerd, maar krijgt uw dier ook de nodige vaccinaties. Daarna volgen bezoekjes op de leeftijd van 4, 6 en 9 maanden. Als uw dier 1 jaar is, krijgt het de jaarlijkse vaccinatie. Daarbuiten kunt u natuurlijk ook altijd langskomen voor vragen of om een snoepje te halen. Niet alleen kunnen we zo de ontwikkeling van uw pup volgen en mogelijke klachten signaleren, maar uw hond raakt zo ook vertrouwd met een bezoekje aan de dierenarts.

Meer weten?
  • LICG verspreidt uitgebreide informatie over honden, verschillen tussen rassen, aanschaf en verzorging, gedrag en opvoeding, en gezondheid (https://www.licg.nl/honden/)
  • Het LICG stelt een handig hulpmiddel voor puppyeigenaars beschikbaar: de digitale puppykalender. https://www.licg.nl/honden/wekelijkse-tips-de-digitale-puppykalender/
  • LICG geeft specifieke informatie over puppy’s: opvoeding, ontwikkeling en socialisatie, gedrag, verzorging en voeding (https://www.licg.nl/honden/algemene-informatie-over-puppys/