Ontvlooien hond

Niets zo vervelend als een hond met vlooien. Vlooien zijn gemene parasieten. Ze veroorzaken irritante jeuk en huidreacties. Soms ook bij uzelf. Vlooienbeten kunnen leiden tot bloedarmoede of allergische reacties. De beestjes kunnen bovendien ziekten en lintwormen doorgeven.

Of uw hond vlooien heeft, kan onopgemerkt blijven. De symptomen treden niet altijd op. Maar eenmaal een plaag in huis, dan is het lastig om er weer vanaf te komen. Het is daarom belangrijk uw huisdieren regelmatig preventief te beschermen. Gebruik hiervoor vlooienmiddelen speciaal voor honden, niet voor katten!

Pipetten met druppels, tabletten, vlooienbanden, shampoo, poeders en spray … er zijn verschillende behandelmogelijkheden en legio producten te verkrijgen. De effectiviteit en werkingsduur hangt bovendien af van de situatie, uw diersoort en de dosering. Het is dus maatwerk; een onjuiste dosering kan een risico zijn voor de gezondheid van uw viervoeter. Wij adviseren u daarom graag over vlooienbestrijding die past bij uw hond.

Meer weten?