Verblijf in het buitenland

Het is heerlijk om uw hond mee te nemen op vakantie. Maar wilt u met uw viervoeter de grens over, dan moet u wel tijdig voorzorgsmaatregelen treffen. Veel landen stellen eisen aan de invoer van een huisdier, zowel binnen Europa als buiten Europa. Bovendien kunnen daar allerlei ziekten heersen die in ons land (nog) niet voorkomen. Het is belangrijk uw dier tegen deze ziekten te beschermen.

Een Europees dierenpaspoort, bewijs van chipregistratie en rabiësvaccinatie (hondsdolheid) zijn verplicht. Veel landen stellen ook andere eisen, zoals een aanvullend bloedonderzoek en ontworming door de dierenarts. Per ras kunnen er bovendien aanvullende richtlijnen zijn, zoals een aanlijn- of muilkorfplicht. Houd er rekening mee dat sommige voorbereidingen ruim van te voren getroffen moeten worden. De rabiësvaccinatie moet bijvoorbeeld 21 dagen voor vertrek worden toegediend.

Voorkom problemen in het buitenland en bescherm uw hond goed tegen ziekten. De richtlijnen veranderen regelmatig; de meest actuele informatie vindt u op de website van LICG. Uiteraard denken wij graag met u mee voor een zorgeloos verblijf over de grens. Neem hiervoor tijdig contact met ons op.

Meer weten?