Gebitsbehandeling voor de kat

Als uw huisdier een slechte adem heeft, moeilijk eet, kwijlt of met zijn kop schudt, dan kan het gebitsproblemen hebben. Dit is slecht voor de gezondheid van uw kat. Ontstekingen in het gebit tasten niet alleen het tandvlees, de tanden en kiezen aan, maar kunnen ook elders in het lichaam ontstekingen veroorzaken, zoals de hartkleppen, nieren en lever. Een gezond gebit is daarom noodzakelijk voor een gezonde kat.

Bij klachten is een gebitsbehandeling nodig. Wij volgen de ontwikkelingen van de tandheelkunde binnen de diergeneeskunde op de voet en behandelen vrijwel dagelijks een hond of kat met gebitsproblemen. Voorafgaand aan de behandeling wordt uw kat en het gebit onderzocht (pre-anesthetisch onderzoek). Daarna brengen we het dier onder lichte narcose voor verdere gebitscontrole. Röntgenfoto’s worden gemaakt om de problemen en mogelijke complicaties goed in beeld te krijgen. Op basis daarvan wordt het behandelplan opgesteld, bijvoorbeeld voor het trekken van een tand. Zo is voor de daadwerkelijke ingreep helder wat de situatie is en wat u van de behandeling kunt verwachten.

Liever voorkomen we een ingrijpende gebitsbehandeling. U kunt uw kat behoeden voor gebitsklachten door het gebit goed te verzorgen door dagelijks de tanden poetsen en de juiste voeding te geven.