Voeding & Gewichtsprogramma

Voeding

Meer en meer worden mensen bewust dat voeding een grote rol speelt bij de gezondheid van katten. Maar ook als het om kattenvoer gaat, is passend voedsel, in een geschikte dosering en met de juiste frequentie belangrijk om uw kat gezond te houden. Heeft uw dier een medische aandoening, dan kan dieetvoeding klachten en symptomen verminderen. Voeding is dus maatwerk.

Wat uw kat nodig heeft om fit en gezond te blijven, hangt af van onder andere het ras, zijn formaat, de activiteit en de leeftijd. Sommige rassen hebben bijvoorbeeld eerder last van hun gewrichten. Kittens hebben energie nodig, terwijl bij senioren de calorieën verminderd moeten worden. Met een uitgedacht en gebalanceerd voedingspatroon worden gezondheidsproblemen voorkomen. Onze assistenten zijn opgeleid tot voedingsdeskundige en adviseren u graag over het geschikte voer en de juiste dosering voor uw kat.

Voor dieren met medische aandoeningen is speciale dieetvoeding ontwikkeld die de klachten en symptomen kan verminderen. Zo is er voeding voor katten met nier-, blaas-, maagdarm-, huid-, hart-, gebits- en artrose-problemen. De dierenarts bekijkt samen met u of dieetvoeding ter ondersteuning bij de ziekte een mogelijkheid is. U wordt hier uiteraard ook intensief bij begeleid.

Meer weten?

Gewichtsprogramma

Maar liefst 50% van de honden en katten heeft overgewicht. Wist u dat 1 kg gewicht te veel bij een kat gelijkstaat aan 16 kg te veel bij een mens? Ook bij katten is overgewicht slecht voor de gezondheid. Ze hebben grotere kans op bijvoorbeeld suikerziekte, slijtage aan de gewrichten en kortademigheid. Belangrijk dus om de kilo’s goed in de gaten te houden. Onze assistenten zijn voedingsconsulent en kunnen u en uw dier helpen om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

In ons gewichtsprogramma proberen we de oorzaak van het overgewicht te achterhalen: waarom verbruikt uw dier niet alle energie die het via eten binnenkrijgt? Het kan bijvoorbeeld dat de voeding niet goed is afgestemd op de behoeften van de kat, zijn leeftijd en beweegpatroon. We maken een voedingsadvies op maat, zodat uw dier alle nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgt zonder dat het een hongerig gevoel krijgt. Ook krijgt u adviezen voor lichaamsbeweging die passen bij u en uw kat, zoals kattenspeeltjes of een voedingsbal.

Net als bij mensen is het soms niet gemakkelijk om een nieuwe leefstijl aan te leren. Wij zijn uw stok achter de deur! Met gerichte adviezen en regelmatige weegmomenten gaan we samen overgewicht te lijf, zodat uw kat zo lang mogelijk fit en gezond blijft.