Senioren Consult Kat

Wist u dat een kat vanaf 7 jaar al tot de senioren behoord? En vanaf dan ook meer risico loopt op gezondheidsproblemen? Vaak ontwikkelen ouderdomsaandoeningen zich ongemerkt. Maar door uw kat regelmatig door ons te laten controleren, kunnen wij samen met u deze gezondheidsproblemen tijdig signaleren en behandelen. 

Met het Senioren Consult Kat besteden wij extra aandacht aan het welzijn van uw kat(ten) op leeftijd en mogelijke de klachten die gepaard gaan met het ouder worden. Het consult bestaat uit een uitgebreid lichamelijk onderzoek dat zich richt op de zichtbare en verborgen gebreken van uw senior. Voorafgaand aan het onderzoek ontvangt u een vragenlijst over de dagelijkse bezigheden en gedrag van uw kat, zodat alle ongemakken boven water komen en de dierenarts doelgericht de gezondheidscontrole kan uitvoeren.

Alle bevindingen worden met u besproken en verwerkt in een verslag. Ook ontvangt u een advies over de voeding en verzorging, eventuele medicatie en/of supplementen of bespreken we met u de mogelijke aanvullende onderzoeken.

Zo kunnen wij tijdig anticiperen op het welzijn van de kat, zodat uw viervoeter u zo lang mogelijk in gezelschap kan houden.

Van kitten tot hoogbejaard
De leeftijd van uw kat kunnen ingedeeld worden in zes levensfasen.

Kitten: 0 – 6 maanden
Junior: 7 maanden – 2 jaar
Volwassen: 3 – 6 jaar
Senior: 7 – 10 jaar
Bejaard: 11 – 14 jaar
Hoogbejaard: > 15 jaar

Oud of ziek? Herken gezondheidsproblemen op tijd 
Dankzij uw goede verzorging leven katten nu veel langer dan vroeger. Ook een verbeterde voeding en de diergeneeskundige zorg dragen bij aan het steeds ouder worden van uw kat. Naarmate een kat ouder wordt, verandert er veel in het gedrag, bewegelijkheid en kwetsbaarheid voor bepaalde ziektes. Daarnaast zijn katten meester in het verbergen van ziektes en ouderdomsklachten.

Van een simpele verandering naar een aangepast dieet tot een gebitsreiniging of injectie tegen de symptomen van artrose: in onze dierenartsenpraktijk bieden wij diverse mogelijkheden om uw kat zo lang mogelijk fit te houden. Soms moeten we een aanvullend onderzoek doen om tot een diagnose te komen, zoals een urine- en bloedonderzoek. Samen met u beslissen we wat het beste is voor uw kat op leeftijd. 

De vragenlijst die wij vooraf aan het Senioren Consult Kat met u delen, zijn erop gericht om ouderdomskwalen en kattenziektes en in kaart te brengen.

Download de vragenlijst


Wij kijken ernaar uit om u en uw senior te mogen ontvangen in onze praktijk!

Boek hier een online afspraak of neem contact op met onze praktijk.