Ontvlooien kat

Niets is zo vervelend als een kat met vlooien. Vlooien zijn gemene parasieten. Ze veroorzaken irritante jeuk en huidreacties. Soms ook bij uzelf. Vlooienbeten kunnen leiden tot bloedarmoede of allergische reacties. De beestjes kunnen bovendien ziekten en lintwormen doorgeven.

Of uw kat vlooien heeft, kan echter ook onopgemerkt blijven. De symptomen treden niet altijd op. Maar eenmaal een plaag in huis, dan is het lastig om er weer vanaf te komen. Het is daarom belangrijk om uw kat regelmatig preventief te beschermen. Gebruik hiervoor vlooienmiddelen speciaal voor katten, niet voor honden!

Pipetten met druppels, tabletten, vlooienbanden, shampoo, poeders en spray … er zijn verschillende behandelmogelijkheden en legio producten te verkrijgen. De effectiviteit en werkingsduur hangt af van de situatie, uw diersoort en de dosering. Het is dus maatwerk; een onjuiste dosering kan een risico zijn voor de gezondheid van uw viervoeter. Wij adviseren u daarom graag over vlooienbestrijding die past bij uw kat.

Meer weten?