Chippen kat

Niets is zo verontrustend als een kat die van huis wegblijft. Is het dier weggelopen, vermist of misschien wel aangereden? Als het wordt gevonden en is gechipt, dan kan het snel met u herenigd worden. Het is daarom verstandig om uw dier te chippen, ook als het een binnenkat is. Vinden mensen namelijk een kat die niet is gechipt, dan komt het nog regelmatig voor dat zij het dier zelf houden of naar het asiel brengen.

Honden moeten in Nederland verplicht gechipt worden. Voor katten geldt dit nog niet, maar wel als het dier meegaat naar het buitenland. Chippen wordt door veel verzekeringen vergoed.

Als u uw dier bij ons laat chippen, dan regelen wij ook de registratie voor u. Dit gebeurt namelijk niet automatisch. Bij ons gechipte katten worden geregistreerd in de databank van de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Tot de NDG hebben niet alleen dierenartsen, maar ook dierenasiels en dierenambulances toegang. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een gevonden kat kan zo snel herenigd worden met zijn baasje. Houd de registratie daarom ook up-to-date, bijvoorbeeld bij verhuizing of wisseling van eigenaar.

Meer weten?