Vaccineren van konijnen

Veelvoorkomende en besmettelijke ziekten bij konijnen zijn myxomatose en VHD (ook VHS of RHD genoemd). Deze ziekten zijn dodelijk. Daarom is het belangrijk om uw dier hiertegen te beschermen met een vaccinatie.

Elk jaar moeten konijnen gevaccineerd worden tegen myxomatose en VHD. Aangezien de besmettingskans in het voorjaar en zomer het grootst is, raden wij u bij voorkeur aan om uw dier in het voorjaar te vaccineren. Wij sturen altijd een oproep voor uw huisdier ter herinnering.

Omdat alleen gezonde dieren gevaccineerd kunnen worden, controleren we uw konijn vooraf altijd van top tot teen met een gezondheidscontrole. Handig, zo weet u meteen of uw dier nog fit en gezond is.

Meer weten?


Gezondheidscontrole

Alleen gezonde dieren kunnen gevaccineerd worden. Het lichaam kan zich dan volledig richten op het aanmaken van antistoffen tegen de vaccinatie. We controleren het daarom altijd van top tot teen voordat het een vaccinatie krijgt.

Bij de gezondheidscontrole bekijken we onder andere het gebit, de ogen, oren, ademhaling, vacht, huid, slijmvliezen, bewegingsapparaat en voedingstoestand. We voelen de buik na en beluisteren het hart en de longen. Mochten er bijzonderheden zijn, dan bespreken we met u de vervolgstappen om de gezondheid van uw huisdier weer te verbeteren.