Katten

Kat dierenarts

Katten zijn populaire gezelschapsdieren. Ruim een kwart van de Nederlanders heeft één of meerdere katten in huis. Ze zijn aaibaar en gezellig, maar ook eigenzinnig en stressgevoelig. Een bezoekje aan de dierenarts kan dan ook een hele opgave zijn.

Onze praktijk neemt kattenwelzijn serieus. We hebben de praktijk katvriendelijk ingericht door honden en katten zo veel mogelijk te scheiden in onze wacht- en spreekkamers. Hondenbezitters kunnen bovendien met hun viervoeter buiten op de loungebanken plaatsnemen, wat eveneens rust geeft voor de dieren. Verder zorgen verhoogde plankjes voor de reismandjes, dekentjes op de behandeltafel en een rustige benadering ervoor dat uw kat minder stress ervaart bij een dierenartsbezoek. U kunt zelf kattenstress voorkomen door thuis het reismandje alvast open te zetten met snoepjes erin. Een deken over het mandje geeft de kat vervolgens een veilig gevoel. Op de website van LICG vindt u meer informatie over stress bij katten.

Mocht uw kat ziek zijn, dan zijn onze dierenartsen thuis in verschillende behandelmethoden. We werken nauw samen met specialisten in de omgeving als specifieke deskundigheid nodig is. Maar wij zien liever gezonde dan zieke dieren. Daarom besteden we uitgebreid aandacht aan preventie. Samen kunnen we veel doen om uw kat zo lang mogelijk gezond te houden.

24 uur per dag en 7 dagen per week staan wij voor u klaar. We werken altijd op afspraak, zodat we voldoende tijd kunnen nemen voor u en uw kat. Heeft u een specifieke vraag aan de dierenarts, dan kunt u die ook telefonisch of via WhatsApp stellen. U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord. Voer en medicijnen kunt u de hele dag bij ons afhalen. Zie openingstijden.

Meer weten?
  • Op de website van LICG vindt u veel betrouwbare informatie over de aanschaf en verzorging, gedrag en opvoeding, en gezondheid van katten in het algemeen, en per ras (https://www.licg.nl/katten/)