Seniorconsult

Uw hond wordt een dagje ouder en krijgt wellicht een grijze snoet, een doffe glans in de ogen, hoort slechter of loopt moeizamer. Uw hond heeft een leeftijd bereikt die te vergelijken is met de senior-status van mensen. Herken en voorkom gezondheidsproblemen bij uw senior en laat uw viervoeter regelmatig door ons controleren.

Van puppy tot senior

Wanneer uw hond de leeftijd van een senior bereikt, verschilt per ras. Afhankelijk van het ras en de grootte van de hond, wordt er van een gemiddelde uitgegaan:

  • Klein ras: vanaf een leeftijd van ongeveer 9 jaar.
  • Middelgroot ras: vanaf een leeftijd van ongeveer 7 à 8 jaar.
  • Zeer grote hond: vanaf een leeftijd van ongeveer 5 à 6 jaar.

Rond de senior leeftijd neemt de gevoeligheid voor leeftijdsgebonden gezondheidsrisico’s toe en het belang van preventieve gezondheidszorg wordt steeds groter. Daarom biedt Dierenartsenpraktijk Zaltbommel een Senioren Consult aan om ouderdomsziektes eerder op te sporen en beter te kunnen behandelen. Want hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe beter een aandoening te behandelen is.

Met het Senior Consult besteden wij extra aandacht aan het welzijn van honden op leeftijd. Voorafgaand aan het onderzoek ontvangt u een vragenlijst over opvallende gedragsveranderingen, gewichts- en andere lichamelijke veranderingen zoals de vacht en zintuigen. Tijdens het consult ontvangt uw hond een uitgebreide gezondheidscontrole, waarbij eventuele (beginnende) ouderdomskwalen in kaart worden gebracht. U ontvangt een verslag van de bevindingen. Eenmaal thuis weet u beter waar u op moet letten naarmate uw hond ouder wordt.  

Soms moeten we een aanvullend onderzoek doen om tot een diagnose te komen, zoals een bloedonderzoek, of het nemen van een biopt van een bultje. Samen met u beslissen we wat het beste is voor uw hond op leeftijd.  

Benieuwd of het verstandig is om met uw senior hond langs te komen op consult? Download de vragenlijst en neem de eerste stap.

Download de vragenlijst

Wij kijken ernaar uit om u en uw senior te mogen ontvangen in onze praktijk!

Boek hier een online afspraak of neem contact op met onze praktijk.