Bescherm je konijn tegen myxomatose, RHD1 en RHD2, want je konijn verdient het allerbeste!

terug naar overzicht Natuurlijk wil je je konijn(en) zo lang mogelijk gezond houden. Naast goede voeding, voldoende bewegingsruimte en een huisgenootje is de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie dan ook heel belangrijk.

Gezondheidsproblemen zoveel mogelijk voorkomen
Tijdens de gezondheidscontrole controleren we de algehele conditie, het gewicht, maar ook het gebit en de oren van je konijn. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, bespreken we meteen of er de afgelopen tijd dingen zijn opgevallen aan je konijn, zoals meer drinken, meer plassen, afwijkend gedrag, sloomheid of jeuk. Op die manier kunnen we eventuele afwijkingen vroegtijdig ontdekken, waardoor we gezondheidsproblemen zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Bescherm je konijn tegen myxomatose, RHD1 en RHD2
Naast de gezondheidscontrole, adviseren we je je konijn(en) te beschermen tegen myxomatose en RHD (VHS). Deze ernstige konijnenziekten kunnen bij niet-gevaccineerde konijnen een dodelijk verloop hebben. Er bestaan twee varianten RHD, namelijk RHD1 en RHD2. Helaas bestaat er voor geen van deze ziekten een specifiek geneesmiddel, maar gelukkig kun je je konijn wel door vaccinatie beschermen: met één jaarlijkse vaccinatie houd je je konijn zo lang mogelijk gezond.

Voorkom parasieten
Net als andere dieren, kunnen ook konijnen flink last hebben van parasieten. Ze veroorzaken niet alleen jeuk en overlast, maar kunnen ook leiden tot ernstige ziekten. Zo is myiasis -ook wel madenziekte genoemd- een van de meest voorkomende ziekten onder konijnen. Hierbij leggen vliegen eitjes in de plakpoep van konijnen. Zodra deze eitjes uitkomen worden het larven, die een deel van de huid van het konijn opeten. Daarnaast kunnen vliegen ook ziekten als myxomatose en RHD overbrengen. Alle reden om parasieten te voorkomen én te bestrijden. Tijdens de gezondheidscontrole geven we je graag advies!

Bescherm jouw konijn(en) en maak een afspraak voor de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie!
Je kunt online een afspraak maken via onze website of neem contact op via telefoonnummer 0418-512009.