Kittenconsultatie

Net als bij kinderen is het eerste levensjaar van een kat ontzettend belangrijk. In dat jaar ontwikkelt de kitten zich tot een volwassen kat. Een intensieve periode, voor de kitten én voor u. Ontwikkelt de kitten zich goed, hoe is zijn gedrag, welke vragen leven er bij u, en zijn er eventuele gezondheidsproblemen?

Met de kittenconsultatie begeleiden wij u en uw kitten nauwgezet in het eerste levensjaar. Uw kitten krijgt een eigen groeiboek met daarin overzichten van de groei en gewichtstoename, voeding, ontworming en gebitswisseling. Daarnaast krijgt u advies over parasieten (zoals vlooien en teken), vacht en huid, vaccinatie, castratie/sterilisatie en skeletafwijkingen (bijvoorbeeld groeipijn, HD).

Op de leeftijd van 9 en 12 weken wordt niet alleen de gezondheid gecontroleerd, maar krijgt uw dier ook de nodige vaccinaties. Daarna volgen bezoekjes op de leeftijd van 4, 6 en 9 maanden. Als uw dier 1 jaar is, krijgt het de jaarlijkse vaccinatie. Daarbuiten kunt u natuurlijk ook altijd langskomen voor vragen of om een snoepje te halen. Niet alleen kunnen we zo de ontwikkeling van uw kitten volgen en mogelijke klachten signaleren, maar uw kat raakt zo ook vertrouwd met een bezoekje aan de dierenarts.

Meer weten?
LICG verspreidt uitgebreide informatie over katten, verschillen tussen rassen, aanschaf en verzorging, gedrag en opvoeding, en gezondheid (https://www.licg.nl/katten/)
LICG geeft specifieke informatie over kittens: opvoeding, ontwikkeling en socialisatie, gedrag, verzorging en voeding (https://www.licg.nl/katten/het-gedrag-van-kittens-en-jonge-katten/)