Maak hieronder uw keuze

Dierenartsenpraktijk Zaltbommel

Nieuwe Tijningen 8
5301 DA Zaltbommel
dierenartsen@dapzaltbommel.nl
Telefoon: 0418 - 512009
Fax: 0418 - 540572
algemeen facebook
terug naar nieuws

Korting op chippen


01-06-2016 - Waarom chippen?
Helaas worden er geregeld dieren op onze praktijk binnen gebracht zonder baasje. Het is dan belangrijk zo snel mogelijk het baasje te vinden. Door middel van een geregistreerde chip kan dit heel eenvoudig en snel.

Op www.chipnummer.nl of www.ndg.nl is te controleren welke gegevens bij een bepaalde chip geregistreerd staan.
Eigenaren die willen weten of hun kat of hond gechipt en geregistreerd is, kunnen een afspraak maken. Deze controle is gratis. Is het dier niet gechipt, dan kan dat in de maanden juni en juli tegen gereduceerd tarief van 25 euro gedaan worden.

Honden geboren na 1 april 2013 moeten verplicht binnen 7 weken na de geboorte gechipt en geregistreerd worden. Bij aanschaf van een pup moet het dier dus altijd een geregistreerde chip hebben! Op deze manier wordt geprobeerd de illegale hondenhandel aan te pakken.
Wanneer een hond of kat meegaat naar het buitenland is het verplicht dat het dier een chip heeft. Ook huisdierverzekeringen stellen het verplicht dat de verzekerde dieren gechipt zijn.

Wat is een chip?
Een chip is een klein buisje dat onder de huid van uw huisdier zit en een nummer bevat. Het inbrengen van de chip gebeurt via een hol naaldje. Met een scanner kunnen dierenartsen, asielen, politie en brandweer het nummer van de chip uitlezen. Als de chip geregistreerd is, staan de gegevens in een databank. Via het chipnummer kunnen de gegevens opgezocht worden. Als de chip echter niet geregistreerd is, hebben het dier, de eigenaar en degene die het baasje zoekt er niet veel aan.