Maak hieronder uw keuze

Dierenartsenpraktijk Zaltbommel

Nieuwe Tijningen 8
5301 DA Zaltbommel
dierenartsen@dapzaltbommel.nl
Telefoon: 0418 - 512009
Fax: 0418 - 540572
algemeen facebook
terug naar nieuws

Acupunctuur en chiropractie bij gezelschapsdieren


09-03-2016 - Wist u dat het ook mogelijk is bij DAP Zaltbommel om gezelschapsdieren, zoals honden katten en konijnen te laten behandelen met acupunctuur en chiropractie.

Acupunctuur is een duizenden jaren oude Chinese Geneeswijze die wereldwijd uitgeoefend wordt. Acupunctuur gaat er van uit dat er energie door het lichaam stroomt via energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Verstoringen van de energiestroom kunnen leiden tot het optreden van ziektebeelden. Stimulatie van de juiste acupunctuurpunten op deze meridianen brengt de energiestroom via het centraal zenuwstelsel weer in balans, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekten te overwinnen.

Chiropractie is een eeuwenoude behandelmethode die zich richt op problemen in de wervelkolom en de ledematen. Een verstoring in de wervelkolom of de poten kan leiden tot pijn, stijfheid, spierspanning, minder bewegingsvrijheid en moeite met lopen. Dit kan ontstaan door normale dagelijkse inspanningen, zoals met de bal of met andere honden spelen, behendigheid (agility) of ouderdom. Met behulp van chiropractie wordt de beweeglijkheid van de wervelkolom en de poten positief beïnvloed en hersteld.De acupunctuur- en chiropractiebehandelingen kunnen als enige therapie worden ingesteld, maar kunnen ook uitstekend worden gebruikt als ondersteuning van een reguliere behandeling. Enkele voorbeelden van klachten waarbij acupunctuur en chiropractie zinvol kunnen zijn:
  • (Oudere) dieren die minder soepel gaan lopen en/of moeite krijgen met opstaan of niet graag (meer) willen bewegen
  • Problemen in botten, spieren en gewrichten, zoals rugklachten, artrose, heupproblemen en/of nek- en rughernia’s
  • Klachten zoals minder enthousiast, sneller vermoeid of niet lekker in hun vel zitten zonder duidelijke oorzaak
  •  Maagdarmklachten, zoals diarree en een slechte eetlust
  • Ademhalingsproblemen, zoals astmatische bronchitis
  • Pijnuitingen bij het optillen van het dier of vage kreupelheid
  • Niet meer willen springen, moeite met traplopen of rennen
  • Sporthonden of werkhonden die minder presteren
  • Ter ondersteuning bij bijvoorbeeld chronische nierproblemen

Behandelingen zijn uitsluitend mogelijk op afspraak bij dierenarts Irene van Dijl. Zij is werkzaam als dierenarts bij DAP Zaltbommel en daarnaast heeft zij haar eigen praktijk Natuurlijk Dierenarts Irene waar ze acupunctuur en chiropractie behandelingen geeft. We vinden het belangrijk om reguliere en aanvullende geneeswijzen te combineren om op deze manier de gezondheid van dieren te verbeteren en zo lang mogelijk een goede kwaliteit van leven te behouden. Uiteindelijk is het belangrijkste dat uw dier zich zo snel mogelijk weer goed gaat voelen.

Wilt u meer informatie of twijfelt u of acupunctuur en chiropractie zinvol kunnen zijn voor uw dier, neem u dan gerust vrijblijvend contact op met dierenarts Irene van Dijl. Telnr 06-50247549, email info@natuurlijkdierenartsirene.nl. Of kijk eens op haar website: www.natuurlijkdierenartsirene.nl