Maak hieronder uw keuze

Dierenartsenpraktijk Zaltbommel

Nieuwe Tijningen 8
5301 DA Zaltbommel
dierenartsen@dapzaltbommel.nl
Telefoon: 0418 - 512009
Fax: 0418 - 540572
algemeen facebook
terug naar nieuws

Juni en Juli chipmaanden!


01-05-2014 - Wat als uw huisdier wegloopt of ’s avonds niet meer thuis komt? In onze dierenartsenpraktijk worden helaas geregeld dieren binnen gebracht zonder baasje. Zeker wanneer het dier in een zorgelijke toestand binnen komt (bijvoorbeeld na een ongeluk) is het belangrijk zo snel mogelijk het baasje te vinden. Door middel van een geregistreerde chip kan dit heel eenvoudig en snel.

Een chip is een buisje ter grootte van een rijstkorrel dat onder de huid van uw huisdier zit en een nummer bevat. Het inbrengen van de chip gebeurt via een hol naaldje. Dit kan gewoon plaatsvinden op het spreekuur.  Met een speciaal uitleesapparaat kunnen dierenartsen, asielen en bijv. politie en brandweer het nummer van de chip uitlezen.


 
De chip bevat verder geen gegevens. Als de chip geregistreerd is, staan de gegevens in een databank. Via het chipnummer kunnen de gegevens op internet opgezocht worden. Als de chip echter niet geregistreerd is, heeft het dier, de eigenaar en degene die het baasje zoekt er niet veel aan. Is uw huisdier gechipt en wilt u weten welke gegevens geregistreerd zijn of controleren of deze gegevens nog correct zijn, dan kunt u op de website www.chipnummer.nl of www.ndg.nl de gegevens bekijken.

Wanneer u naar het buitenland gaat met uw huisdier is een chip verplicht. Ook zijn honden geboren na 1 april 2013 verplicht binnen 7 weken na de geboorte gechipt en geregistreerd te worden. Bij aanschaf van een pup moet het dier dus altijd een geregistreerde chip hebben! Op deze manier wordt geprobeerd de illegale hondenhandel aan te pakken.