Artrose zorgprogramma

Komt uw hond stijf en langzaam uit de mand? Loopt het dier soms even kreupel of wil het niet meer in de auto springen omdat dit pijn doet? Dan heeft uw viervoeter wellicht artrose: slijtage van de gewrichten. Vooral onder senioren komt dit voor, maar onderzoek wijst uit dat 20% van de honden ouder dan 1 jaar eronder lijdt.

Artrose is pijnlijk. Het komt vooral voor in de schouder, elleboog, pols, knie en heup. Artrose is helaas niet te verhelpen, maar wel te remmen. De laatste jaren zijn er veel nieuwe behandelingen en operaties getest. Met de juiste aanpak kan uw hond ondanks de ziekte toch pijnvrij leven.

Wij bieden een specifiek Artrose-zorgprogramma aan dat uit meerdere onderdelen bestaat. Eerst wordt de diagnose gesteld met klinisch onderzoek en röntgenfoto’s. Soms biedt een operatie oplossing, maar liever bekijken we samen hoe u de verzorging van uw huisdier kunt aanpassen. Hierbij zijn gewicht, voeding, beweging en medicijnen belangrijk.

De klachten van uw hond kunnen verminderen, het bewegen gaat soepeler en het proces van artrosevorming remt. Zo kan uw metgezel zo lang mogelijk fit en pijnvrij door het leven gaan.

Meer weten?