Voorjaar! Het vlooien- en tekenseizoen is weer gestart.

terug naar overzicht Voorjaar!
Met het lengen van de dagen en de toename van de temperatuur, worden er veel nare beestjes weer actief. Veel diereneigenaren behandelen pas als zij een vlo of teek zien, maar voorkomen is beter dan genezen!

                                  
    vlo

Vlooien zijn de meest voorkomende parasieten op katten en honden. Naast dat deze kleine beestjes vervelende jeuk veroorzaken, kunnen zij ook een allergische reactie of bloedarmoede veroorzaken. Daarnaast kunnen ze wormen, virussen en bacteriën overbrengen.
Een vlo legt tientallen eitjes per dag, die van de vacht van uw huisdier glijden om in de mand, op uw bank of in het vloerkleed terecht komen.
Voor elke vlo op uw huisdier ligger er 20 keer zoveel vlooieneieren en -larven in de directe omgeving op de loer!teek

De teek staat op nummer twee. Ze komen erg vaak voor bij de hond en kat, maar zijn vaak lastig waar te nemen (onder een dikke vacht of op een moeilijk zichtbare plek).
Teken kunnen nare ziektes brengen, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme.

Naast dat vlooien en teken zorgen voor o.a. jeuk, irritatie en ziektes bij uw dier(en), kunnen zij ook nare gevolgen hebben voor u en uw gezin.


wormen

Naast de uitwendige parasieten is het ook belangrijk om aan de inwendige parasieten te denken. Wormen zijn namelijk de meest voorkomende inwendige parasieten bij onze huisdieren. Bedenk dat één worm tot 100.000 eitjes per dag kan leggen! Wormeieren kunnen soms maanden en zelf jaren in de omgeving overleven.

Bij Dierenartsenpraktijk Zaltbommel hebben wij veel goede en professionele middelen om uw huisdier zo optimaal te beschermen en/of behandelen. Onze assistente informeert en adviseert u graag!
U kunt onze assistente bereiken via telefoonnummer 0418-512009 of kom eens langs in de praktijk.