Vaccicheck bij DAP Zaltbommel

terug naar overzicht Meten is weten! Zo min mogelijk vaccineren en toch weten dat je dier goed beschermd is? Dat kan bij dierenartsenpraktijk Zaltbommel met de Vaccicheck.

Waarom de VacciCheck?
Wij vaccineren al jaren op maat. Dit betekent dat dieren slechts 1x per 3 jaar de grote cocktail krijgen en in de tussenliggende jaren de kleine cocktail. Uit onderzoek is gebleken dat de grote cocktail bij honden en katten bij sommige dieren langer bescherming biedt dan 3 jaar. Om te weten of uw dier nog voldoende antistoffen in zijn bloed heeft, kan er bij DAP Zaltbommel bloedonderzoek worden gedaan. Indien uit de test blijkt dat uw dier nog voldoende antistoffen heeft, dan kan de grote cocktail worden uitgesteld. Bij de hond kunnen we geen antistoffen bepalen van de Ziekte van Weil (leptospirose) en Besmettelijke hondenhoest (Parainfluenza en Bordetella), dus hiervoor dient uw hond nog wel jaarlijks te worden gevaccineerd!

Van welke ziektes kunnen we antistoffen bepalen?
Bij honden testen we of er voldoende afweerstoffen aanwezig zijn voor het Parvo virus, hondenziekte (Distemper) en besmettelijke leverziekte (Hepatitis).
Bij katten testen we of er voldoende afweerstoffen aanwezig zijn voor niesziekte (Calicivirus en Herpesvirus) en kattenziekte (Panleucopenie).

Van welke ziektes kunnen we géén antistoffen bepalen?
Bij honden kunnen we geen afweerstoffen bepalen van de Ziekte van Weil (Leptospirose) en Besmettelijke hondenhoest (Parainfluenza en Bordetella). Ondanks de vaccicheck moeten honden dus nog steeds jaarlijks tegen deze ziektes worden gevaccineerd.

Kosten voor titerbepaling?
De kosten voor de titerbepaling zijn €58,20 Op de vaccinatieprijs krijgt u vervolgens €17,50 korting per dier. Indien u met meerdere dieren komt, dan krijgt u €10 euro extra korting per tweede of volgend dier op de vaccinatie.

Afspraak maken?
Heeft u interesse in de titerbepaling, neem contact met ons op door een mail te sturen met uw naam-, adresgegevens en telefoonnummer of neem telefonisch contact op met de praktijk.

Via onderstaande link een interessant filmpje over titeren.
https://www.lifestyleforpets.tv/watch/1357