Maak hieronder uw keuze

Dierenartsenpraktijk Zaltbommel

Nieuwe Tijningen 8
5301 DA Zaltbommel
dierenartsen@dapzaltbommel.nl
Telefoon: 0418 - 512009
Fax: 0418 - 540572
algemeen facebook

Sterilisatie teef: Hoe gaat de operatie in zijn werk?

Hoe gaat de operatie in zijn werk?

Op de ochtend van de operatie wordt uw hond eerst onderzocht door de dierenarts om te zien of ze gezond is. Daarna krijgt zij de eerste injectie met een narcosemiddel om alvast wat slaperig te worden. Voor de hond is het fijn als u dan even bij haar blijft. Vervolgens nemen wij haar van u over en kunt u naar huis. Zij zal volledig onder narcose worden gebracht via een infuus in haar voorpoot. Wilt u weten wat de voor of nadelen zijn van de sterilisatie? Wij hebben hierover een uitgebreide pagina gemaakt.

Ze wordt geïntubeerd en aan de hartbewaking gelegd. Haar ogen worden gezalfd om te voorkomen dat ze uitdrogen tijdens de narcose, want honden houden hun ogen open als ze onder narcose zijn.

Ze krijgt een injectie met antibiotica en een pijnstillende injectie. Haar buik wordt geschoren en gedesinfecteerd. Vervolgens worden haar eierstokken verwijderd via een klein sneetje in de buik. De baarmoeder wordt alleen verwijderd als deze er afwijkend uit ziet.

De verschillende lagen van de buikwand gehecht met oplosbaar hechtmateriaal. In de meeste gevallen wordt de huid onderhuids gehecht, zodat er minder kans is dat uw hond aan de hechtingen gaat likken. Er worden echter wel bijna altijd enkele hechtingen op de huid gezet, voor extra stevigheid.

Sterilisatie teef

Na de operatie 

Na de operatie wordt uw hond naar de revoveryruimte gebracht en krijgt ze een injectie om het effect van de narcose tegen te gaan, zodat ze snel weer wakker wordt uit de narcose. In het algemeen mag ze in de loop van de middag weer naar huis. U wordt gebeld zodra u haar weer mag komen ophalen.

Afspraak maken voor sterilisatie teef?

Neem dan contact met ons op om een afspraak in te plannen.