Vakantiekiekjes en vakantiekriebels.

terug naar overzicht 𝐃𝐞𝐞𝐥 𝐦𝐞𝐭 𝐨𝐧𝐬 𝐣𝐮𝐥𝐥𝐢𝐞 “𝐡𝐮𝐢𝐬𝐝𝐢𝐞𝐫𝐯𝐚𝐤𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞𝐤𝐢𝐞𝐤𝐣𝐞𝐬”!
Voor velen staat de vakantie voor de deur. Wij ontvangen graag jullie mooiste “huisdiervakantiekiekje” via Whatsapp!
De foto mag gestuurd worden naar onze whatsapplijn: 06-30840607 en wekelijks zullen wij de leukste foto delen op onze facebookpagina.

𝐆𝐚𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐡𝐮𝐢𝐬𝐝𝐢𝐞𝐫 𝐦𝐞𝐞 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐮𝐢𝐭𝐞𝐧𝐥𝐚𝐧𝐝?
𝐋𝐞𝐞𝐬 𝐝𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬𝐭𝐚𝐚𝐧𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐧𝐨𝐠 𝐞𝐞𝐧𝐬 𝐠𝐨𝐞𝐝 𝐝𝐨𝐨𝐫!

De meeste van jullie weten wel dat de Hondsdolheidvaccinatie (Rabiës) verplicht is zodra je hond, kat of fret de grens over gaat en dat je huisdier een identificatiechip en Europees paspoort moet hebben. Maar het is zeker aan te raden om je huisdier tegen alle voorkomende veel voorkomende ziekten te beschermen. In het buitenland zijn er soms ziekten die in ons land niet (meer) voorkomen. En we willen natuurlijk voorkomen dat je huisdier hier ziek van wordt, of erger nog, dood zou gaan.
Ziekten zoals Hartwormziekte en Leishmaniose en door teken overgebrachte ziekten zoals Babesiose en de ziekte van Lyme kunnen in grote delen van Europa en daarbuiten worden opgelopen. Ook zijn er ziekten die dieren kunnen doorgeven aan mensen. Deze ziekten worden ook wel zoönosen genoemd. Een voorbeeld daarvan is besmetting met de vossenlintworm: via de ontlasting van besmette honden en katten kunnen ook mensen hiermee besmet worden en ernstig ziek van worden.

Het is dus heel belangrijk om je huisdier te beschermen tegen al deze ziekten. Meer weten over veel voorkomende ziekten in het buitenland? Check dan de onderstaande link! En uiteraard mag u ons altijd raadplegen voor advies om zo goed voorbereid en met de beste bescherming op vakantie te gaan!

𝐇𝐞𝐭 𝐭𝐞𝐚𝐦 𝐯𝐚𝐧 𝐃𝐢𝐞𝐫𝐞𝐧𝐚𝐫𝐭𝐬𝐞𝐧𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐣𝐤 𝐙𝐚𝐥𝐭𝐛𝐨𝐦𝐦𝐞𝐥 𝐰𝐞𝐧𝐬𝐭 𝐣𝐮𝐥𝐥𝐢𝐞 𝐞𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐞𝐧 𝐠𝐨𝐞𝐝 𝐛𝐞𝐬𝐜𝐡𝐞𝐫𝐦𝐝𝐞 𝐳𝐨𝐦𝐞𝐫.
En vergeet niet om je “huisdiervakantiekiekjes” met ons te delen!

http://www.licg.nl/dierziekten-in-het-buitenland/