Maak hieronder uw keuze

Dierenartsenpraktijk Zaltbommel

Nieuwe Tijningen 8
5301 DA Zaltbommel
dierenartsen@dapzaltbommel.nl
Telefoon: 0418 - 512009
Fax: 0418 - 540572
algemeen facebook

Gezelschapsdieren - Honden - Behandeling

Tandheelkunde

Inleiding
De tandheelkunde heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld binnen de diergeneeskunde. En ook bij ons in de praktijk krijgt het veel aandacht. Dierenarts Wilko Kampschoer heeft bijzondere interesse in de tandheelkunde en heeft meerdere cursussen en opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland.  Vrijwel dagelijks wordt een hond of kat behandeld voor gebitsproblemen. Een groot verschil met mensen is dat de behandeling bij de hond en kat onder narcose plaats vindt.

Hoe gaat een gebitsbehandeling in zijn werk?
Op de ochtend van de gebitsbehandeling wordt uw hond eerst volledig onderzocht door een dierenarts (pre-anesthetisch onderzoek) en vervolgens specifiek op het gebit. Vervolgens wordt uw hond onder een lichte narcose gebracht. Dit geeft de mogelijkheid om het gebit verder  te inspecteren. Om een goed beeld van de problemen te krijgen is het vaak noodzakelijk om röntgenfoto’s te maken van het gebit. Daarna stellen we een behandelplan op en kunnen we dat direct met u bespreken. Op dat moment kunnen we ook pas een goede prijsindicatie geven van de behandeling. Nadat alles besproken is met u, gaat uw hond verder onder narcose voor de gebitsbehandeling.

Röntgenfoto’s
Een gebitsbehandeling van goede kwaliteit behoort onder andere te bestaan uit het maken van röntgenfoto’s. Dentale radiografie (röntgenfoto’s van het gebit) zorgt dat een dierenarts veel bewuster een gebitsbehandeling uitvoert en gerechtvaardigde beslissingen kan maken over de noodzaak van een extractie (‘trekken van een tand’). Ook zorgt dentale radiografie dat extracties veel gemakkelijker verlopen omdat een dierenarts door de röntgenfoto al is voorbereid op eventuele complicaties. Door dentale radiografie verlopen extracties veel gemakkelijker en kan er een goede inschatting gegeven worden van de gezondheid van alle elementen en overige orale structuren.Klik hier voor de nazorgbrief na de gebitsbehandeling.

Preventie
Mensen staan soms raar te kijken als ze na een tandheelkundige behandeling van hun huisdier het advies krijgen dagelijks de tanden van hun hond te poetsen. Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatig verzorging nodig. Op nummer 1 staat bij de gebitsverzorging thuis het tanden poetsen!! Daarnaast zijn er allerlei ondersteunende producten, zoals (enzymatische) kauwstaafjes, speciaal mondwater voor honden en katten en speciale brokken.

Voor meer informatie en instructies voor tanden poetsen: klik hier.

Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.