Sterilisatie poes: Hoe gaat de operatie in zijn werk?

Hoe gaat de operatie in zijn werk?

Op de ochtend van de operatie wordt uw poes eerst onderzocht door de dierenarts om te zien of ze gezond is (pre-anesthetisch oderzoek). Daarna wordt ze opgenomen en door middel van een injectie onder narcose gebracht. Haar oogjes worden gezalfd om te voorkomen dat ze uitdrogen tijdens de narcose, want poezen houden hun ogen open als ze onder narcose zijn.

Ze krijgt een injectie met antibiotica en een pijnstillende injectie Haar buik wordt geschoren en gedesinfecteerd. Vervolgens worden haar eierstokken verwijderd via een klein sneetje in de buik. De baarmoeder wordt alleen verwijderd als deze er afwijkend uit ziet.

Sterilisatie poes

De verschillende lagen van de buikwand worden gehecht met oplosbaar hechtmateriaal. In de meeste gevallen wordt de huid onderhuids gehecht, zodat er minder kans is dat uw poes aan de hechtingen gaat likken. Er worden echter wel bijna altijd enkele hechtingen op de huid gezet, voor extra stevigheid.


Na de operatie

Na de operatie wordt uw poes naar de recoveryruimte gebracht en krijgt ze indien nodig een kruikje en een warmtematje. Daarna krijgt ze een injectie, zodat ze snel weer wakker wordt uit de narcose. In de meeste gevallen mag ze in de loop van de middag weer naar huis. U wordt gebeld zodra ze opgehaald kan worden in onze praktijk.


Afspraak maken voor sterilisatie poes?

Neem dan met ons contact op om een afspraak in te plannen!