Sterilisatie konijn: Hoe gaat de operatie in zijn werk?

Hoe gaat de operatie in zijn werk?

Op de ochtend van de operatie wordt uw konijn eerst onderzocht door de dierenarts om te zien of ze gezond is. Daarna wordt ze opgenomen en door middel van een injectie onder narcose gebracht. Haar oogjes worden gezalfd om te voorkomen dat ze uitdrogen tijdens de narcose, want konijnen houden hun ogen open als ze onder narcose zijn.

Sterilisatie konijn

Ze krijgt een injectie antibiotica en een pijnstillende injectie. Haar buik wordt geschoren en gedesinfecteerd. Vervolgens worden haar eierstokken en baarmoeder verwijderd via een sneetje in de buik.
De verschillende lagen van de buikwand worden gehecht met oplosbaar hechtmateriaal. In de meeste gevallen wordt de huid onderhuids gehecht, zodat er minder kans is dat uw konijn aan de hechtingen gaat likken. Er worden echter wel bijna altijd enkele hechtingen op de huid gezet, voor extra stevigheid.


Na de operatie

Na de operatie wordt uw konijn naar de recoveryruimte gebracht en krijgt ze indien nodig een kruikje en een warmtematje. Daarna krijgt ze een injectie om het effect van de narcose tegen te gaan, zodat ze snel weer wakker wordt uit de narcose. In de meeste gevallen mag ze in de loop van de middag weer naar huis. U wordt gebeld zodra ze opgehaald kan worden in onze praktijk.


Afspraak maken voor sterilisatie konijn?

Neem dan met ons contact op om een afspraak in te plannen!