De praktijk

Inleiding

Sinds 1980 zijn wij gevestigd aan de Nieuwe Tijningen in Zaltbommel. Ons team bestaat op dit moment uit vijf dierenartsen, 6 paraveterinairen, een interieurverzorgster en twee administratief medewerksters.

Zorg en aandacht

Zorg, aandacht en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel! Wij vinden het erg belangrijk om voldoende tijd en aandacht aan u en uw dier te kunnen besteden, daarom duurt een standaard consult bij ons een kwartier.

Mocht uw dier meerdere klachten hebben, dan verzoeken wij u dit te melden bij het maken van de afspraak, dan plannen we meer tijd voor u en uw dier in. Dit geldt ook als u met meerdere dieren tegelijk komt. Op deze manier proberen wij u en uw dier zo goed mogelijk van dienst te zijn en streven we ernaar om op tijd te werken, zodat de wachttijd zo kort mogelijk is. Vandaar dat wij ook uitsluitend op afspraak werken.

Uiteraard kan het altijd voorkomen dat er plotseling een spoedgeval tussendoor komt, waardoor u soms iets langer moet wachten. Wij hopen op uw begrip hiervoor!
 

Kwaliteit

Zoals gezegd zijn er momenteel zes dierenartsen werkzaam bij DAP Zaltbommel, ieder met zijn eigen specialiteiten, kwaliteiten, interesses en vakgebieden. Hierdoor kunnen we op hoog niveau diergeneeskunde uitoefenen. Heeft u voorkeur voor een bepaalde dierenarts, dan kunt u dit kenbaar maken.

Verschillende dierenartsen, dierenartsenpraktijken en dierenziekenhuizen leveren niet dezelfde diensten, maar geven de behandeling wel dezelfde naam. Er bestaan grote verschillen in de toegepaste behandeling of chirurgische techniek, voorzieningen zoals anesthesie, beademing, bewaking, instrumentarium, expertise van dierenarts en assistentes en frequentie waarin de ingreep of behandeling wordt uitgevoerd. Juist al deze factoren zijn van zeer grote invloed op het resultaat op korte en lange termijn en eventuele complicaties.
 

Nauwe samenwerking met specialisten

Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden, werken we nauw samen met verschillende specialisten. Net zoals een huisarts nauw samenwerkt met specialisten in een ziekenhuis, doen wij dat ook. Een dierenartsspecialist is een dierenarts die zich na zijn studie in de diergeneeskunde heeft toegelegd op een bepaald deelgebied van zijn vak. We kunnen u verwijzen naar verschillende specialisten op allerlei vakgebieden, zoals een oogarts, dermatoog en een chirurg.

Daarnaast komt er regelmatig een specialist chirurg naar onze praktijk om hier specialistische of niet vaak voorkomende operaties uit te voeren. Hij opereert bij ons in de praktijk onder andere een gescheurde voorste kruisband, een patella luxatie, verschillende botbreuken, etcetera. Op deze manier hoeft u niet altijd naar een specialist toe, maar komt hij naar onze praktijk.
 

Aanvullende diagnostiek binnen de praktijk

Soms is het nodig om aanvullend onderzoek uit te voeren binnen de praktijk, zoals urine- en ontlastingsonderzoek, bloedonderzoek, röntgenfoto’s, echografie, etcetera. Wij beschikken over een uitgebreid laboratorium, waarin we de meeste onderzoeken in de praktijk zelf kunnen uitvoeren. Hierdoor hebben we vaak dezelfde dag nog de uitslag.

We zijn een gemengde praktijk en hebben veel ervaring met het uitvoeren van ontlastingsonderzoek bij honden, katten, konijnen, paarden, schapen en koeien. Ook voeren we dagelijks meerdere urine-onderzoeken uit, omdat sommige aandoeningen al in een vroeg stadium door middel van urine-onderzoek aangetoond kunnen worden.

Daarnaast hebben we veel sneltesten in huis voor het aantonen van bepaalde parasieten en besmettelijke virusziekten bij zowel honden als katten (zoals FIV/FeLV, parvo- en coronavirus, giardia), om nog sneller de juiste diagnose te kunnen stellen!

We vinden snelle service en kwaliteit erg belangrijk, daarom hebben we geïnvesteerd in zeer uitgebreide bloedanalyse-apparatuur. Hierdoor kunnen we nagenoeg alle bloedonderzoeken bij alle diersoorten binnen onze praktijk uitvoeren. Ook kunnen we bijvoorbeeld de natrium- en kaliumconcentraties in het bloed meten, zodat we ook heel gericht kunnen kiezen voor een bepaalde samenstelling van een infuus, indien dat noodzakelijk is. Door de aanwezigheid van uitgebreide bloedanalyse-apparatuur zijn we bijna niet meer afhankelijk van een extern laboratorium, zodat we binnen een dag al de uitslag kunnen hebben!

Uiteraard hebben we de mogelijkheid om röntgenfoto’s te maken bij ons in de praktijk. Wij zijn gekwalificeerd om officiële HD (heupdisplasie) en ED (elleboogdysplasie) foto’s te maken. Tevens beschikken we over een digitaal dentaal röntgenapparaat, zodat we het gebit goed in beeld kunnen brengen. Want 2/3 van het gebit zit in de kaak en is dus niet zichtbaar bij inspectie van het gebit! Lees meer over gebitsproblemen.

We beschikken over een modern echografie-apparaat, zodat ook het maken van goede buikecho’s tot de mogelijkheden behoort. Sinds kort kunnen we ook hartechografieën maken. In sommige gevallen kan het maken van een ECG, een elektrocardiogram oftewel een ‘hartfilmpje’, uitkomst bieden. Over deze mogelijkheid beschikken wij ook in de praktijk. Het ECG sturen we op naar een specialist en hij beoordeelt het ECG voor ons. Dus voor het maken van een ECG hoeft u niet naar een specialist.

Een hoge bloeddruk (hypertensie) komt niet alleen bij mensen voor, maar ook bij dieren. Zeker oudere katten zijn daar gevoeliger voor. Het verraderlijke aan een hoge bloeddruk is, dat je het niet of nauwelijks merkt, totdat er schade aan organen optreedt. Indien wij uw dier verdenken van een hoge bloeddruk, dan kunnen we die in de praktijk meten.
 

Operaties

Uiteraard voeren wij ook de meest uiteenlopende chirurgische ingrepen uit in onze praktijk. Klik hier voor meer informatie.
 

Gebitsbehandelingen

Gebitsproblemen komen zeer veel voor bij dieren. Een van onze dierenartsen heeft zich toegelegd op de tandheelkunde. klik hier voor meer informatie.
 

Preventieve diergeneeskunde

Wij hechten veel waarde aan preventieve diergeneeskunde. Dit houdt in: wat kunnen wij en u als huisdiereigenaar samen doen om te voorkomen dat uw dier ziek wordt. Preventieve diergeneeskunde is een belangrijk onderdeel van onze zorg. Ook wij zien veel liever gezonde dieren in plaats van zieke dieren! Klik hier voor meer informatie.