Castratie reu: hoe gaat de operatie in zijn werk

Hoe verloopt de castratie?

Op de ochtend van de castratie wordt uw reu eerst onderzocht door de dierenarts om te zien of hij gezond is. Daarna krijgt hij de eerste injectie met een narcosemiddel om alvast wat slaperig te worden. Voor de hond is het fijn als u dan even bij hem blijft. Vervolgens nemen wij hem van u over en kunt u naar huis. Hij zal volledig onder narcose worden gebracht via een infuus in zijn voorpoot.We hebben ook een pagina gemaakt wat de voor en nadelen zijn van een castratie reu. 
 

De operatie stap voor stap

  • Stap 1: Hij wordt geïntubeerd en aan de hartbewaking gelegd. Zijn ogen worden gezalfd om te voorkomen dat ze uitdrogen tijdens de narcose, want honden houden hun ogen open als ze onder narcose zijn.
  • Stap 2: Hij krijgt een injectie antibiotica en een pijnstillende injectie. Zijn buik wordt deels geschoren en gedesinfecteerd. Vervolgens worden zijn testikels verwijderd via een klein sneetje naast de penis.
  • Stap 3: Het wondje wordt gehecht met oplosbaar hechtmateriaal. In de meeste gevallen wordt de huid onderhuids gehecht, zodat er minder kans is dat uw hond aan de hechtingen gaat likken. Er worden echter wel bijna altijd enkele hechtingen op de huid gezet, voor extra stevigheid.

castratie reu
 

Na de castratie

Na de castratie wordt uw reu naar de recoveryruimte gebracht en krijgt hij indien nodig een kruikje en een warmtematje. Hij krijgt een injectie om het effect van de narcose tegen te gaan, zodat hij snel weer wakker wordt uit de narcose. Over het algemeen mag hij in de loop van de middag weer naar huis. U wordt gebeld zodra u hem weer mag ophalen.

Afspraak maken voor de castratie van uw reu?

Neem dan contact met ons op om een afspraak bij onze praktijk in Zaltbommel in te plannen!