Update COVID-19 maatregelen

terug naar overzicht Het zal u niet zijn ontgaan dat er vanaf 26 juni vele versoepelingen zijn geweest m.b.t. "de coronaregels"
Belangrijkste hierin is dat per 26 juni alle deuren open gaan, maar wel met de 1,5 meter afstand als allesbepalende norm. Maar daar waar 1,5 meter niet mogelijk is, blijft de mondkapjes-maatregel bestaan. En dat is waarom wij u willen vragen om tijdens het bezoek in de spreekkamer een mondkapje te dragen.


Zolang er mensen zijn die niet gevaccineerd kunnen worden of nog niet (volledig) gevaccineerd zijn is het belangrijk voorzichtig te blijven en elkaar de ruimte te geven op drukke plekken. Zo kan worden voorkomen dat het virus zich toch weer verspreidt.

De versoepelingen bestaan grofweg uit de volgende 3 punten:
-Alles wat op 1,5 meter kan, mag weer vanaf 26 juni.
-Waar 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, blijft de mondkapjes-maatregel bestaan.
-Iets organiseren waarbij geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Dat wordt toegankelijk met een speciaal toegangsbewijs, het coronatoegangsbewijs.

Op plekken waar afstand houden niet mogelijk is, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of kunt u alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.

Tijdens het bezoek in de spreekkamer en het onderzoeken van uw huisdier is het vaak lastig om de "1,5 meter regel" te waarborgen en daarom vragen wij u om in de spreekkamer een mondkapje te dragen.

Wij hopen op uw begrip en medewerking.