Actie voor de neutralisatie van uw kat.

terug naar overzicht Het voorjaar komt er weer aan. Altijd een erg mooie tijd van het jaar. De dagen worden langer, het wordt weer lichter en de natuur komt tot leven…..

Ook bij veel dieren beginnen de hormonen (weer) te werken. Rond de leeftijd van 5 tot 8 maanden is een kitten geslachtsrijp, ofwel seksueel volwassen. Het dier is vanaf dat moment vruchtbaar en dus in staat om zich voort te planten. Poezen worden krols en katers trekken er op uit, maar de gevaren liggen op de loer. Ze hebben een grote kans op verwondingen, ze kunnen makkelijk verdwalen en de kans op een ongewenst nestje kittens is groot.
Wij willen graag bijdragen aan een gelukkig, gezond en lang leven van uw kat en dat is ook waarom we een actie hebben in dit voorjaar!

Waarom castratie?

Als u niet van plan bent om met uw kat te fokken, dan is castratie de beste optie. Het castreren van een kater (verwijderen van de zaadballen) of poes (verwijderen van de eierstokken) voorkomt ongewenste nestjes. Daarnaast helpt castratie om bepaalde ongewenste gedragspatronen, zoals sproeigedrag te voorkomen en verkleint het de kans op bepaalde aandoeningen, zoals melkklierkanker en baarmoederontsteking.

Adviesleeftijd voor castratie.
Wij adviseren om uw kat te laten castreren vanaf een leeftijd van 6 maanden. Probeer in ieder geval de kat te laten castreren voordat deze vruchtbaar wordt en houdt uw kat binnen zolang het dier nog niet gecastreerd is. Ook na castratie van de kater is het raadzaam om de kater nog enkele weken binnen te houden, omdat hij enige tijd vruchtbaar kan zijn.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het LICG (onafhankelijke en betrouwbare informatie over het houden van huisdieren):
https://www.licg.nl/katten/castratie-van-uw-kat/

In maart hebben we speciale operatiedagen gepland voor deze operaties en geven we korting op de operatie prijs. Tijdens deze periode is de prijs voor castratie van de kater € 65,00 en voor de castratie van de poes € 127,50.

Heeft uw kat al een identificatiechip? Als dat niet het geval is, dan kunnen we dat samen met de operatie, pijnvrij (!), verrichten. Kosten; € 32,00 (inclusief registratie).

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0418-512009.
Wij vragen u bij een bezoek aan onze praktijk een mondkapje te dragen en laten maximaal 1 begeleider per huisdier toe. Op de website www.dapzaltbommel.nl vindt u al onze Corona-maatregelen.