Maak hieronder uw keuze

Dierenartsenpraktijk Zaltbommel

Nieuwe Tijningen 8
5301 DA Zaltbommel
dierenartsen@dapzaltbommel.nl
Telefoon: 0418 - 512009
Fax: 0418 - 540572
algemeen facebook
terug naar nieuws

Vaccicheck bij DAP Zaltbommel


24-08-2018 - De planning voor 2018 van de VacciCheck is als volgt:
- 3 t/m 8 september 2018
- 1 t/m 6 oktober 2018
- 5 t/m 10 november 2018
- 3 t/m 8 december 2018

Meten is weten! Zo min mogelijk vaccineren en toch weten dat je dier goed beschermd is? Dat kan bij dierenartsenpraktijk Zaltbommel met de Vaccicheck.

Waarom de VacciCheck?
Wij vaccineren al jaren op maat. Dit betekent dat dieren slechts 1x per 3 jaar de grote cocktail krijgen en in de tussenliggende jaren de kleine cocktail. Uit onderzoek is gebleken dat de grote cocktail bij honden en katten bij sommige dieren langer bescherming biedt dan 3 jaar. Om te weten of uw dier nog voldoende antistoffen in zijn bloed heeft, kan vanaf nu bij DAP Zaltbommel bloedonderzoek worden gedaan. Indien uit de test blijkt dat uw dier nog voldoende antistoffen heeft, dan kan de grote cocktail een jaar worden uitgesteld. Bij de hond kunnen we geen antistoffen bepalen van de Ziekte van Weil (leptospirose) en Besmettelijke hondenhoest (Parainfluenza en Bordetella), dus hiervoor dient uw hond nog wel jaarlijks te worden gevaccineerd!

Van welke ziektes kunnen we antistoffen bepalen?
Bij honden testen we of er voldoende afweerstoffen aanwezig zijn voor het Parvo virus, hondenziekte (Distemper) en besmettelijke leverziekte (Hepatitis).
Bij katten testen we of er voldoende afweerstoffen aanwezig zijn voor niesziekte (Calicivirus en Herpesvirus) en kattenziekte (Panleucopenie).

Van welke ziektes kunnen we géén antistoffen bepalen?
Bij honden kunnen we geen afweerstoffen bepalen van de Ziekte van Weil (Leptospirose) en Besmettelijke hondenhoest (Parainfluenza en Bordetella). Ondanks de vaccicheck moeten honden dus nog steeds jaarlijks tegen deze ziektes worden gevaccineerd.

Wanneer is een titerpaling zinvol?
Honden en katten krijgen in hun eerste levensjaar hun pup- en kittenvaccinaties. Vervolgens krijgen ze op een jaar leeftijd de grote cocktail, die drie jaar geldig is. Op twee en drie jaar leeftijd krijgen ze de kleine cocktail. Pas op vier jaar leeftijd krijgen honden en katten weer de grote cocktail en dat is het moment waarop een titerbepaling zinvol kan zijn. Dus een titerbepaling is pas zinvol op het moment dat uw dier in aanmerking komt voor de grote cocktail. Bij een standaard vaccinatieschema is dat op 4 jaar, 7 jaar, 10 jaar, 13 jaar, 16 jaar en 19 jaar leeftijd.  Samen met u bepalen we of een titerbepaling zinvol is.

Kosten voor titerbepaling?
De kosten voor de titerbepaling zijn €58,20 Op de vaccinatieprijs krijgt u vervolgens €17,50 korting per dier. Indien u met meerdere dieren komt, dan krijgt u €10 euro extra korting per tweede of volgend dier op de vaccinatie.

Afspraak maken?
Heeft u interesse in de titerbepaling, neem contact met ons op door een mail te sturen met uw naam-, adresgegevens en telefoonnummer of neem telefonisch contact op met de praktijk.

Eén keer per maand organiseren we ‘titerdagen’. U kunt dan voor die dag een afspraak maken voor de bloedafname voor de titerbepaling. Tijdens het tweede consult op een andere dag bespreken we de uitslag met u en wordt uw dier op maat gevaccineerd voor alleen de ziektes die nodig zijn. Indien uit de titerpaling blijkt dat uw dier voldoende antistoffen heeft voor de ziektes van de grote cocktail, dan hoeft uw dier alleen gevaccineerd te worden voor de Ziekte van Weil (Leptospirose) en/of Besmettelijke hondenhoest.

Via onderstaande link een interessant filmpje over titeren.
https://www.lifestyleforpets.tv/watch/1357