Maak hieronder uw keuze

Dierenartsenpraktijk Zaltbommel

Nieuwe Tijningen 8
5301 DA Zaltbommel
dierenartsen@dapzaltbommel.nl
Telefoon: 0418 - 512009
Fax: 0418 - 540572
algemeen facebook

Katten, Behandeling, Algemeen, Uitgebriede beschrijving aanvullend onderzoek

Uitgebreide beschrijving van het aanvullend onderzoek binnen de praktijk
Wij beschikken over een uitgebreid laboratorium, waarin we de meeste onderzoeken in de praktijk zelf kunnen uitvoeren. Hierdoor hebben we vaak dezelfde dag nog de uitslag!

We zijn een gemengde praktijk en hebben dus veel ervaring met het uitvoeren van ontlastingsonderzoek bij honden, katten, konijnen, paarden, schapen en koeien. Ook voeren we dagelijks meerdere urineonderzoeken uit, omdat sommige aandoeningen al in een vroeg stadium door middel van urineonderzoek aangetoond kunnen worden.

Daarnaast hebben we veel sneltesten in huis voor het aantonen van bepaalde parasieten en besmettelijke virusziekten (zoals FIV/FeLV, giardia, parvo- en coronavirus) bij zowel honden als katten, om nog sneller de juiste diagnose te kunnen stellen!

We vinden snelle service en kwaliteit erg belangrijk, daarom hebben we geïnvesteerd in zeer uitgebreide bloedanalyse-apparatuur. Hierdoor kunnen we nagenoeg alle bloedonderzoeken bij alle diersoorten binnen onze praktijk uitvoeren. Door de aanwezigheid van uitgebreide bloedanalyse-apparatuur zijn we bijna niet meer afhankelijk van een extern laboratorium, zodat we binnen een dag al de uitslag kunnen hebben!

Uiteraard hebben we de mogelijkheid om röntgenfoto’s te maken bij ons in de praktijk. We beschikken tevens over een dentaal röntgenapparaat, zodat we het gebit goed in beeld kunnen brengen. Want 2/3 van het gebit zit in de kaak en is dus niet zichtbaar bij inspectie van het gebit. Lees meer over gebitsproblemen. Tevens zijn wij gekwalificeerd om officiële HD (heupdisplasie) foto’s te maken.

We beschikken over een modern echografie-apparaat, zodat ook het maken van goede buikecho’s tot de mogelijkheden behoort. Sinds kort kunnen wij ook echo's van het hart maken.  In sommige gevallen kan het maken van een ECG, een elektrocardiogram oftewel een ‘hartfilmpje’, uitkomst bieden. Over deze mogelijkheid beschikken wij ook in de praktijk. Het ECG sturen we op naar een specialist en deze beoordeelt het ECG voor ons. Dus voor het maken van een ECG hoeft u niet naar een specialist.

Net als bij mensen komt hypertensie, een hoge bloeddruk, ook bij dieren voor. Zeker oudere katten zijn daar gevoeliger voor. Het verraderlijke aan een hoge bloeddruk is dat je het niet of nauwelijks merkt, totdat er schade aan organen optreedt. Indien wij uw kat verdenken van een hoge bloeddruk, dan kunnen we die in de praktijk meten.