Gezelschapsdieren - Honden - Preventie

Gebitscontrole

Veel honden hebben last van hun gebit zonder dat de eigenaar daar iets van merkt. 80 % van de honden ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Last van het gebit wordt met name veroorzaakt door tandplak, dat al na 24 uur wordt omgezet in tandsteen. Naarmate je hond ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond. Klachten variëren van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Net zoals het voor jou belangrijk is regelmatig naar de tandarts te gaan, is het belangrijk het gebit van de hond dagelijks te verzorgen en regelmatig te controleren. Onze missie is dat alle honden bij ons in de praktijk een gezond gebit hebben. Een gezond gebit bij uw hond vereist een inspanning van ons, maar ook van u!

De tandheelkunde heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld binnen de diergeneeskunde. En ook bij ons op de praktijk krijgt het veel aandacht. Dierenarts Wilko Kampschoer heeft bijzondere interesse in de tandheelkunde en heeft meerdere cursussen en opleidingen gevolgd in binnen- en buitenland.  Vrijwel dagelijks wordt een hond of kat behandeld voor gebitsproblemen. Een groot verschil met mensen is dat de behandeling bij de hond en kat onder narcose plaats vindt.

De maand februari is traditiegetrouw de Maand van de Gebitsverzorging (www.maandvandegebitsverzorging.nl). Baasjes van honden en katten kunnen tijdens deze terecht voor een gebitscontrole en handige poetstips. Deze extra aandacht is hard nodig, want net als bij mensen moet het gebit bij honden en katten dagelijks gepoetst worden. Baasjes kunnen vragen stellen over tandenborstels, tandpasta en ondersteunende producten die helpen het gebit van honden en katten te verzorgen.

De gebitscontrole en poetsinstructies zijn gratis. U dient wel een afspraak te maken. In februari ontvangt u ook 10 % korting op een gebitsbehandeling van uw hond.