Maak hieronder uw keuze

Dierenartsenpraktijk Zaltbommel

Nieuwe Tijningen 8
5301 DA Zaltbommel
dierenartsen@dapzaltbommel.nl
Telefoon: 0418 - 512009
Fax: 0418 - 540572
algemeen facebook

Castratie konijn: Hoe gaat de operatie in zijn werk?

Hoe gaat de operatie in zijn werk?

Op de ochtend van de operatie wordt uw konijn eerst onderzocht door de dierenarts om te zien of hij gezond is. Vervolgens wordt hij opgenomen en door middel van een injectie onder narcose gebracht. Zijn oogjes worden gezalfd om te voorkomen dat ze uitdrogen tijdens de narcose, want konijnen houden hun ogen open als ze onder narcose zijn.

Hij krijgt een injectie om zijn darmen te stimuleren en een pijnstillende injectie. De haren op de balzak worden zoveel mogelijk verwijderd, de balzak wordt gewassen en gedesinfecteerd. Vervolgens worden de testikels via een klein sneetje verwijderd. Het wondje op de huid hoeft niet gehecht te worden; de huid sluit zich vanzelf.

Castratie konijn

Na de operatie

Na de operatie wordt uw konijn naar de recoveryruimte gebracht en krijgt hij indien nodig een kruikje en een warmtematje. En daarna krijgt hij een injectie om het effect van de narcose tegen te gaan, zodat hij snel weer wakker wordt uit de narcose. Over het algemeen mag hij in de loop van de middag weer naar huis. U wordt gebeld zodra u hem kunt komen ophalen in onze praktijk.


Afspraak maken voor castratie konijn?

Neem dan met ons contact op om een afspraak in te plannen!